Voorkom schade aan gevelstenen en voegwerken

Een gevelsteen is een natuurproduct en dus onderhevig aan vervuiling.  Door de jaren heen komen gevels vuil door externe omstandigheden als opspattend vuil, roetaanslag van verkeer, milieu en industrie, maar ook door waterinfiltratie door regenval. 

De gevel komt vuil, vochtig en donker. Iets wat schade aanbrengt aan de gevelstenen en voegwerken indien dit niet gereinigd wordt. 

Tijdig uw gevel reinigen en behandelen met een hydrofoberend product is dus steeds aangeraden.

Behoud uw mooie gevel door deze regelmatig te reinigen.

Een gevelreiniging uitvoeren

vraagt een goede voorbereiding en het juiste materiaal

Elke situatie is anders, daarom komen wij altijd ter plaatse om de situatie te bekijken en te bespreken. 

Vervolgens stellen wij na dit plaatsbezoek een offerte op die u steeds per mail ontvangt. 

Net als dakontmossing voeren wij de reiniging uit met een stoomreiniger. Wij gaan nooit reinigen met hoge druk of zandstralen want dit zorgt voor een blijvende schade aan de gevel. 

Na een gevelreiniging gaan we de gevel steeds behandelen met een hydrofugepasta, die aangebracht wordt met een Airless spuitmachine. U krijgt 10 jaar fabrieksgarantie op waterwerend en dampdoorlatendheid. (WTCB goedgekeurd product)

Stoomreiniging met speciale hoogtewerker

Elke gevelreiniging voeren wij uit met een stoomreiniger. Deze heeft een opmerkelijk lager waterverbruik dan een hogedrukreiniger. (360L/u in plaats van 1250L/u) 

De stoom wordt met een druk van 50 tot 250 bar op het te reinigen oppervlak gespoten waardoor ongelofelijke reinigingsresultaten worden behaald zonder dat er reinigingsmiddelen nodig zijn. 

Omdat de stoom veel minder impact geeft kunnen ook schadegevoelige oppervlakken behandeld worden. Denk hierbij aan kunstwerken, monumenten, oude gevels, zandsteen, natuursteen, … Ze kunnen allemaal gereinigd worden met de SteamPLUS 2.0.