Dakontmossing

Hoe ontstaat mos op uw dak?

Dit gebeurt door de combinatie van vocht op een ondergrond. Hierdoor ontstaan algengroei, daarna vormen de korstmossen, schimmels en mossen het uitzicht. De hoeveelheid is afhankelijk van de ondergrond, hellingsgraad, isolatie % van uw dak, direct zonlicht, e.d.

Waarom uw dak laten reinigen en behandelen ?

Tijdige dakontmossing en behandeling voorkomt dat de dakbedekking wordt aangetast en gaat barsten of afschilferen. Uw regenputwater wordt niet vervuild met mos. Het verlengt aanzienlijk de levensduur van uw dakbedekking. De woning ziet er niet verwaarloost uit en stijgt in waarde.

Hoe gaat ID-Enterprises te werk ?

  • We komen altijd ter plaatse voor de situatie te bekijken en te bespreken
  • Na het plaatsbezoek wordt een prijsofferte opgesteld, die u via mail ontvangt. Dit met een maximumprijs! M² prijzen hanteren wij niet, U betaald enkel wat verbruikt wordt.
  • De uitvoeringsdatum is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voorkeur van de klant.
  • De werken worden uitgevoerd met een stoomreiniger: waterverbruik per uur 360L, in tegenstelling met een hogedrukreiniger is dit snel 1250L.. Dit is dus geen hogedrukreiniger.
  • Er wordt nooit op daken gelopen of met ladders gewerkt voor een dakontmossing, dit is namelijk niet toegelaten door de arbeidsbescherming.
  • Uw dak wordt ontmost met behulp van een speciale hoogtewerker.
  • Indien van toepassing wordt de regenput na de werken gereinigd.
  • U betaald geen voorschot bij het toekennen van de opdracht. Er wordt enkel een voorschot bij de aanvang van de werken gevraagd.

Goed om te weten

Rechtstreeks lopen op daken is niet toegelaten.
Werken met ladders langer dan 4 werkuren is verboden, dit omdat een ladder een hulpstuk is, en geen werkstuk.
Ontmossen van asbesthoudende daken is bij wet verboden!
10 jaar garantie op een dakontmossing is oplichting: uw dak dient iedere 2 à 3 jaar een anti-mosbehandeling te krijgen om mosvrij te blijven. Laat u niet vangen aan de mooie verkoopspraat.

Deze klanten gingen u voor